OPLOSSING

VOCHT EN KOU PROBLEMEN

Vloerisolatie levert waardevermeerdering van uw huis op en het isoleren van uw woning is goed voor het milieu. De investering voor vloerisolatie is veel lager dan bij zonnepanelen!

Door de vloer te isoleren wordt deze ongeveer 4 graden warmer en is deze het warmste vlak in de kamer. Een goed geïsoleerde vloer zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat naar de kruipruimte. Het woonvocht condenseert niet langer op de vloer, maar verspreidt zich gelijkmatig in de woonruimte. Het vloerisolatiesysteem met bodemfolie en thermoskussens voorkomt dat radon uit de bodem in huis kan komen en draagt daarmee bij aan een gezonder binnenklimaat.

Door de vloer te isoleren worden vaak schimmel- en vochtproblemen opgelost die al jaren tot ergernis leidden. Na het op de juiste manier aanbrengen van de vloerisolatie vermindert het energieverbruik tot wel 30%.

Meer informatie

De productie van de benodigde materialen vergt relatief weinig grondstof en energie. Voor het reflecterende laagje op de thermoskussens is aluminium nodig. Voor de vloerisolatie van twee eengezinswoningen is net zoveel aluminium nodig als voor de productie van een blikje frisdrank. TONZON isolatiemateriaal is opvouwbaar en daarmee 1000 maal kleiner dan bijvoorbeeld glas- of steenwol. De isolerende luchtlaag wordt immers pas  op de plaats van bestemming opgesloten. Dat scheelt veel vrachtvervoer met de daarbij behorende brandstofkosten en uitstoot van schadelijk stoffen. Kijk voor een overzicht van alle milieuvoordelen en andere informatie op de website van TONZON en draag ook bij aan een beter milieu!

Artimo vloerisolatie

warme vloer